Blog

 1. KEUZEHULP - Managementdashboard voor het onderwijs

  KEUZEHULP - Managementdashboard voor het onderwijs

  Het voortgezet onderwijs staat voor grote uitdagingen. - Transformeren naar eigentijds onderwijs, - gedifferentieerd leren, - leraren tekort, - werkdruk, - enz… Het is juist dáárom dat het voor schoolleiders belangrijk is om overzicht en inzicht te hebben op strategisch,- tactisch en operationeel-niveau, ofwel ‘managementstuurinformatie’, om tijdig en slagvaardig besluiten te kunnen nemen. Een bestuurder/directeur met een integraal overzicht is ‘in control’.

  Lees verder
 2. School in control, goed idee

  School in control, goed idee

  Implementatie Dashboard 3.0 in volle gang bij Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

  De digitale monitor Dashboard 3.0 van BeterScoren helpt scholen beter inzicht te krijgen in hun prestaties en biedt alle tools om daar effectief op te sturen. De Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs voor de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (CVO-AV) loopt hierin voorop en vertelt hoe het hun de nodige handvatten biedt om resultaatgerichter beleid te vormen.

  Lees verder
 3. Visie meten met een digitaal dashboard

  Visie meten met een digitaal dashboard

  Interview met Jeroen Spek, directeur van Calvijn in Hardinxveld-Giessendam

  Steeds meer scholen hebben behoefte aan duidelijk inzicht in wat er in hun school gebeurt. Dat kan op het gebied van strategie en doelstellingen zijn, maar ook op het gebied van ziekteverzuim en slagingspercentages. Jeroen Spek, directeur van Calvijn in Hardinxveld-Giessendam, vertelt welk meetinstrument zij sinds dit jaar gebruiken en wat dat heeft opgeleverd.

  Lees verder
 4. Zo houd je als school zicht op je resultaten en koers

  Zo houd je als school zicht op je resultaten en koers

  Interview met Huib van Leeuwen, schoolleider voor de GSR-academie in Rotterdam

  Steeds meer scholen hebben behoefte aan duidelijk inzicht in wat er in hun school gebeurt. Dat kan op het gebied van strategie en doelstellingen zijn, maar ook op het gebied van ziekteverzuim en slagingspercentages. Vaak zijn deze gegevens wel in afzonderlijke systemen te raadplegen, maar is er geen plaats waar alles samen komt. Huib van Leeuwen, schoolleider op de GSR in Rotterdam, vertelt welk meetinstrument zij sinds een paar jaar gebruiken en wat dat heeft opgeleverd.

  Lees verder

Laatste tweets

Onze collega's

Margreet ten Broeke - Bosch
Margreet ten Broeke - Bosch
Managing director van BeterScoren Support (BSS)